Afrika Örgüsünde doğru bilinen yanlışlar.

 Türkiye'de yıllardır uygulanan Afrika örgüsü, kullanım rahatlığı ve estetik görünümü ile giderek artan bir talep ile karşılanıyor. Özellikle gençlerin hızla benimsediği bu tarz, günlük kullanım kolaylığı sunarak insanları saç şekillendirme zahmetinden tamamen kurtarıyor. Kullanımının hızla yayılması ile beraberinde bir çok yanlış algı da gelişmiş durumdadır. Bilgi kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri uygulamaya hakim olmayan salonların, yanlış tekniklerle insanların saçlarına zarar vermesi ve acılı bir deneyim yaşatmasıdır. 

 Afrika örgüsünde en belirleyici kıstas kişinin kendi saç yapısıdır. Tecrübesiz salonlar kişilerin saçlarını dikkate almadan, herkese aynı ağırlıkta ve aynı yoğunlukta uygulama yapmaktadır. Doğru olan teknik ise kişinin saç yoğunluğuna ve saç kalitesine göre doğru gramaj seçimi, doğru ekleme tekniğinin belirlenmesi ve işleme öyle başlanmasıdır. Dünyada en çok kabul edilen knotless box braids bağlama modeli, en zararsız ve en estetik dip bağlama tekniğidir. Tekniğin zorluğu ve yapımın zahmetli olması nedeni ile çoğu salon bu tekniği uygulamamaktadır. Gelişigüzel eklenen ek saçlar ise kişinin kendi saçlarına zarar vermektedir.



 Çeşitli testlerden geçirilerek, insan saçına ve cilde zararsız olduğu ispatlanan kanekalon ek saçlar, uygulama için en ideal materyaldir. Bu çeşit saçların pahalı olması sebebi ile bir çok salon daha ucuz ve kalitesiz saçları tercih etmektedir. Kötü kalite ek saçlar cilde tahrişe, aşırı ağır olduğu için de saçları kopararak saç kaybına neden olmaktadır.

 Afrika örgüsü istenilen şekilde toplanabilir ve salık kullanıma da uygundur. örgü toplama modelleri kişinin tarzına ve günlük yaşam rutinine göre değişebilir. Halk arasında zenci örgüsü olarak da anılan saç örgü modeli toplandığı zaman kesinlikle zarar görmez. Bu şekildeki bilgiler tamamen yanlıştır. 

 Saçların 10 cm den uzun olması örgülerin uygulanabilmesi için yeterlidir. Diplerin doğru şekilde bağlanması uzun süreli kullanım için en önemli etkendir. Saçların çok uzun veya kısa olması örgülerin uygulanması açısından çok büyük farklar yaratmaz.

 Bilimsel olarak her insanın saçları günlük 100 ile 150 tel arasında dökülür ve yenilenir. Bu döngü saç yapısının kendini yenilemesi için gerekli bir süreçtir. Dökülen saçlarımız örgü içinde kalıp çıkamadığı için, örgüler söküldüğünde toplu olarak çıkar. Bu görüntü ise Afrika örgüsünün saç döktüğüne dair yanlış bir algı yaratmaktadır.

 Örgüleri açmak için saçların kazınması gerekir mi? Sıkça karşılaşılan bu soru örgü ve rastanın birbiri ile karıştırılması yüzünden olmaktadır. Rasta kişinin kendi saçına direkt uygulandığı için geri sökülmesi imkansıza yakındır. Afrika örgüsünde ise ek saç kullanılır ve ek saçlar açıldığı zaman kendi saçlarınızı kullanmaya devam edersiniz.

Daha detaylı bilgi almak için İstanbul togo stüdyo web sitesini ziyaret edebilir ve tüm görselleri inceleyebilirsiniz: Afrika örgüsü

Yorumlar

  1. en sevdiğim tarz. gece gündüz yaz kış saçlar hep hazır

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar